Mentsd meg a vasutakat!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye vasútvonalainak szezonális újraindításához kérjük támogató aláírásunkat!

Tisztelt Asszonyom/Uram!

Amennyiben az alábbiakkal egyetért és támogatja törekvéseinket, kérjük, küldjön emailt számunkra az egyesület, alapítvány nevének feltüntetésével, tagság méretének megjelölésével. Egyéni támogatókat is várunk!

Szinte mindenki számára ismeretes, hogy a szakminisztérium döntése alapján a MÁV-Start 2009. december 13-án több mellékvonalon szünetelteti a személyszállítást. Ebben megyénk vonalai is ismét beleestek. A bakonyi vonal részleges megmentése pozitív példát szolgáltat. Az utolsó napi vonattemetések hangulata nyomán, beszélgetések során a Bükki Fiatalok T.E. felterjesztette a B.A.Z. Megyei Természetjáró Szövetséghez, hogy indítványozzuk a megyénkben megszüntetett, csodálatos panorámával rendelkező mellékvonalakon a forgalom legalább hétvégente kerüljön visszaállítását a turista- és szabadidős forgalom kiszolgálására.

Ezáltal elsősorban a bükki Nagyvisnyó–Putnok (a Szilvásvárad–Nagyvisnyó vonalszakasz Heves megyében található) vasútvonal megmentése lenne a célunk.

A másik vonal a 98-as abaúj-hegyaljai vonal Abaújszántó–Hidasnémeti felső szakasza. E két vonalon legalább március közepétől október közepéig közlekedjenek a vonatok.

Emellett aki külföldre is szokott utazni vonattal, tudja, hogy a Sajólénártfalva/Lenartovce–Bánréve és a és a tavaly óta szünetelő Sátoraljaújhely–Kisújhely/Slovenské Nové Mesto vonalak kiesése miatt óriási kerülőket kell tenni. Egy EU-régiós közlekedési összefogás kellene a határon túlnyúló forgalom normalizálásához.

Amennyiben úgy látjuk, kellő Civil erő áll mögöttünk és kezdeményezésünk találkozik a társadalmi igénnyel, akkor követelésünket továbbítjuk a Minisztérium felé.

Tisztelettel:
Makár Richárd - BFTE, programkoordinátor

Mentsd meg a vasutakat!

Csatlakozó szervezetek listája ITT